Een geografische uitbreiding en verbetering van de ziekenhuisbeddenportefeuille

Human Care Group heeft vandaag het nieuws bekendgemaakt van de overname van Kenmak, een Turks bedrijf. Zij produceren bedden en meubilair voor de gezondheidszorg. De investering is in overeenstemming met de lange termijn M&A-strategie van Human Care Group. Deze overname van Kenmak geeft het bedrijf toegang tot nieuwe producten, maar ook toegang tot meer markten voor haar bestaande productportfolio en eigen productie.

“Dit is een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf en vertegenwoordigt een unieke kans voor Human Care Group om haar bedrijf te laten groeien”, aldus Stefan Hedelius, CEO van Human Care. “De producten van Kenmak hebben een hoge kwaliteit en zijn gecertificeerd volgens ISO 13485, ISO 9001 en ISO 14001. We voelen ons gerust dat onze bestaande klantenkring, die gewend is aan een high-end portfolio, de nieuwe reeks producten die we gaan aanbieden zal waarderen. Tijdens de COVID-19 pandemie hebben we zonder onderbrekingen producten geleverd. We zien het als strategisch verstandig om in de toekomst meer productie onder controle te hebben. Niet alleen om onze leveringsbeloften na te komen, maar ook om kwaliteit en concurrerende prijzen te garanderen“, vervolgt hij.

Over Kenmak

Kenmak ligt vlakbij de luchthaven in Izmir, Turkije, waar de productie plaatsvindt. De fabriek heeft een uitgebreide productiecapaciteit en Kenmak heeft ongeveer 80 mensen in dienst. De geschatte omzet voor 2020 is vastgesteld op 4 MEUR. De producten worden via een uitgebreid distributienetwerk naar de Turkse markt en 70 landen wereldwijd gedistribueerd. De belangrijkste productgroepen zijn ziekenhuisbedden, zoals intensive care-bedden. Kenmak biedt ook een breed scala aan elektrisch, gasveer en hydraulisch bediende bedden. Zowel voor volwassenen als kinderen. Het portfolio omvat ook stretchers, onderzoeks- en operatiebedden, stoelen, bedtafels, ander ziekenhuismeubilair en apparatuur trolleys. Kenmak biedt ook een uitgebreid service- en trainingsprogramma aan haar klanten. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.kenmak.com.tr.

Over Human Care Group

Human Care Group, opgericht in 1993, is een Zweeds bedrijf gevestigd in Stockholm. De belangrijkste productgebieden zijn mobiliteitshulpmiddelen, tiloplossingen, bedden voor de gezondheidszorg en transportstoelen. Het bedrijf heeft vestigingen in de VS, Canada, Duitsland en Nederland en een distributienetwerk in 30 landen. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.humancaregroup.com.

Vragen over de overname? Neem dan contact met ons op.